• Дейност

Списък на диабетните организации - членове на 

„БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ДИАБЕТ“  

 

ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ДИАБЕТ“

гр. СОФИЯ
Ж.К. БАНИШОРА ; УЛ. „ПОДПОЛКОВНИК КАЛИТИН” БЛ. 20
ТЕЛ.: 02/ 9310779; Факс:  02/ 8326175

БУЛСТАТ: 121462057
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС:
МАЙЯ ВИКТОРОВА - ХАНДЖИЙСКА
е-mail: badiabet@abv.bg;

сайт: www.badiabet.com

 

Прочети още

ПОДКРЕПЕТЕ ТАЗИ ЕВРОПЕЙСКА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДИАБЕТА 

IDF Europe и Европейската структура на Световната здравна организация  подписаХа съвместна Декларация, която призовава държавите членки да ускорят действията си по отношение на диабета, като предприемат спешни действия за изпълнение на поетите ангажименти за ранно откриване на диабетното състояние и за подобряване на медицинските грижи за хората с диабет. 

ПОДКРЕПЕТЕ Я ТУК - 

Одобряване на Декларацията - IDF Europe Site

Ето преведеният на български език текст на тази декларация:

Прочети още

Резултати от срещата на  IDF Europe & WHO Europe в Белград

Резултатът от срещата на високо ниво миналата седмица в Белград между IDF Europe & WHO Europe беше подписването на съвместна декларация, която призовава държавите членки на ЕС да ускорят действията си по отношение на диабета, като предприемат спешни действия за изпълнение на поетите ангажименти за ранно откриване на диабетното състояние и за подобряване на медицинските грижи за хората с диабет.

Прочети още

Акция на БАД - "ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!"

💙 Започваме месеца за борба с диабета с новини за очни прегледи:
🤓ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!
Информационна кампания и безплатни очни прегледи за хора с диабет в гр. София и гр. Разград
📅Българска асоциация „Диабет“ и „Байер България“ продължават с информационната кампания за диагностика и превенция на очните заболявания за хора с диабет под надслов „ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!“.
👩‍⚕️ Хората с диагноза диабет от гр. София ще имат възможност да направят профилактичен очен преглед от медицински специалисти (офталмолози) в оптиката в сградата на МЦ „Пентаграм“, ул. „Враня“ № 109-111, район Илинден. Датите за прегледите са всеки ден от 13.11.2023 г. до 17.11.2023 г. включително от 10.00 до 17.00 часа.
👀Прегледите в гр. Разград ще бъдат проведени в АСМПИПОБ „Д-р Миткова“ от Д-р Литев всеки петък от месец ноември от 14.00 до 19.00 часа.
📞Прегледите ще бъдат извършвани с предварително записване, съгласно изготвен списък.
 
За повече информация за организацията на кампанията и записване, може да се свържете с Централен офис на БАД на тел.: 02 931 07 79.

Прочети още

Финансови отчети на БА "Диабет" през 2023 година :

Тримесечен финансов отчет и доклад за дейността на БАД за 1 тримесечие на 2023г

Тримесечен финансов отчет и доклад за дейността на БАД за 2 тримесечие на 2023г

Тримесечен финансов отчет и доклад за дейността на БАД за 3 тримесечие на 2023г - 1 част 

Тримесечен финансов отчет и доклад за дейността на БАД за 3 тримесечие на 2023г - 2 част 

Тримесечен финансов отчет и доклад за дейността на БАД за 4 тримесечие на 2023г

Прочети още

Почина нашият колега Христо Антонов - член на УС на БАД и председател на Сдружение "Диабет - Кубрат"

С дълбока скръб съобщаваме на всички приятели, колеги и наши членове, че днес ни напусна Христо Антонов. Той беше не само член на Управителния съвет на БАД  и председател на Сдружение "Диабет - Кубрат” гр. Кубрат, но и от най-ревностните борци за каузата на диабетната общност в България. Неговите усилия и грижа за подобряване на обучението, медицинските грижи и лечението на хората с диабет у нас, няма да бъдат забравени.

Прочети още

БАД  -   БЪЛГАРИЯ Е ДОМАКИН НА ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ДИАБЕТНА ФЕДЕРАЦИЯ

 

В обучителния лагер участват 18 млади хора с диабет на възраст между 18 и 30 години от 14 държави. 

Всички те ще имат възможност да разширят лидерските си умения и ще получат знания, които ще им помогнат да бъдат по-ефективни лидери и да управляват проекти и инициативи самостоятелно или съвместно с диабетната асоциация, към която членуват и IDF. Всички участници ще получат и достъп до европейска и глобална мрежа от съмишленици, които се застъпват за по-добър живот на хората, живеещи с диабет. 

„Провеждането на обучителния лагер за младежи на Международната диабетна федерация в България е изключително признание за дейността на нашата асоциация. Ние не спираме да се борим за по-доброто бъдеще на хората, живеещи с диабет, но осъзнаваме необходимостта делата ни да бъдат припознати и надграждани от младежки лидери и застъпници. Вярвам, че чрез това обучение, ние даваме изключителна възможност на младежите след това те да участват активно във формирането на конкретни политики и дейности в подкрепа на нуждите на хората с диабет“, каза председателят на „Българска асоциация Диабет“ Майя Викторова, която е и член на Борда на IDF Europe.

Прочети още

БА Диабет във Фейсбук