Протест срещу ДОПЛАЩАНЕТО

Протест срещу ДОПЛАЩАНЕТО

Скъпи  ДИАБЕТИЦИ !
ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПРОТЕСТИ ...!!! 
:angry2: :angry2: :angry2: :angry2:

Пишете МНОГО протестни писма до НЗОК и МЗ срещу доплащането на нашето ЖИВОТОПОДДЪРЖАЩО лечение! Нека да видят колко много хора ще пострадат от бюрократичните им рестрикции ...!!!


Колкото повече писма получат с проблемите на хората, с трудното "ДОПЛАЩАНЕ", с липсата на закрила от страна на държавата на бедните, болните и инвалидите ...., толкова по-голямо внимание ще обърнат на нашите СПРАВЕДЛИВИ ИСКАНИЯ...!!! :stop: :stop: :stop: 
 
Ел. адрес на министър Б. Нанев - minister@mh.government.bg ;
Място за въпроси към НЗОК -http://www.nhif.bg/bg/questions.phtml.
Достатъчно е да изпратите колкото може ПОВЕЧЕ ПИСМА - Вие и вашите близки с конкретни проблеми или с подобен текст (може и с копи-пейст)- 

Настояваме нашето ЖИВОТОПОДДЪРЖАЩО ЛЕЧЕНИЕ да бъде напълно реинбурсирано от НЗОК !!!
:byе_love: :byе_love: :byе_love: :byе_love: :byе_love: :byе_love: :byе_love:

НЗОК има над 800 милиона лева РЕЗЕРВ, който не се пипа изобщо въпреки, че вече 10 години ВСИЧКИ внасяме в него част от здравните си осигуровки... ???   

Днес бяхме на среща в НЗОК за лекарствата на диабетно-болните. Касата се оправдава, че НЯМА ПАРИ и иска да въведе доплащането и за АНАЛОЗИТЕ (групирани в три групи -бързи, бавни и микстури, от които ще се плаща най-ниската цена в групата - доплащане около 15-20 лева на месец!!!). Искат да се доплащат и повечето таблетки - на 50%...! Особено по-скъпите...
 
Все още нищо не е решено, защото се страхуват от нашата социална реакция......!!!  Диабетиците заедно със своите близки, роднини и приятели сме около 2 милиона избиратели, докато тези на ГЕРБ -бяха едва 1 678 641   :byе_love:     :byе_love: :byе_love:

В НЗОК все още умуват над различни варианти, които да ощетят по-малко пациенти  ....! ???

Днес пациентските организации (БАД, НАДД, НПО и др.) отхвърлихме идеята и се разбрахме за НОВА СРЕЩА след няколко дни ....!!! Добре ще бъде през това време да ги затрупаме с протестни писма срещу Доплащането ...!!! Нашето мнение като пациентска организация - БАД и НАДД е изразено тук:angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2:   
 
Днес също го заявихме ясно - касата да намери пари (от 800 милиона лева резерв или от другаде...?), но да гарантира нашето БЕЗПЛАТНО ЖИВОТОПОДДЪРЖАЩО лечение ..!   Иначе се нарушава Конституцията на страната, защото България все още е "СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА" ! :stop: :stop: :stop:   

Ако някой има някакви други идеи да ни пише тук, за обсъждане ....!!! :plezi:       
 

С най-добрите идеи БАД ще ангажира всички свои диабетни дружества в страната за подкрепа....!!! :ok: :ok: :ok:   
БА Диабет във Фейсбук