• Дейност
  • Тържествено честване на 20 годишнината на БАД
ПИСМО ДО БАД ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА IDF

03 Ноември , 2010г.

 

Скъпи Д-р Адриан Стоев,

 

Бих искал да ви благодаря за любезната покана да присъствам на първите Национални спортни игри за хора с диабет, организирана от Българската Асоциация Диабет (БАД) съвместно с нейните активни членове. Моля да ме извините, че не ви отговорих по-рано, но разбрах че Майя Викторова – координатор на БАД за международно сътрудничество - се е свързала с Нанси Матос от комуникационния отдел на МДФ , така че тя е била известена за това, че аз не съм бил в състояние да присъствувам. За съжаление не бяхме в състояние да намерим друг представител да ме замести поради натоварената ни със задачи и пътувания програма.

 

Поздравления за провеждането на това единствено по рода си мероприятие! Вярвам че това състезание е било успешно и е допринесло за по-ясното осъзнаване на диабета във вашата страна. Наистина , спешно ни е необходимо повече разбиране относно диабета и  незаразните заболявания както в световен мащаб, така и в България, където хората с диабет ще бъдат близо 520,000 души през 2010г. При очакванията за над 300 милиона души с диабет в света е изключително важно да можем да отговорим на нуждите на засегнатите от заболяването. Поздравявам ви за спортните игри и ви желая всичко най-добро.

 

Тъй като наближава Световния Ден на Диабета, за мене е удоволствие да разбера че БАД ще се присъедини към честването на 14 Ноември. МДФ ще се радва да помогне с каквото е необходимо за подкрепа на вашите усилия по отношение справянето с диабета в България.

Очакваме с нетърпение да продължите членството си, за да можем да работим заедно по диабетното лечение, профилактика  и намирането на лек за диабета.

 

Сърдечни поздрави,

  

Професор Жан Клод Мбаниа

Президент

МДФ

 

БА Диабет във Фейсбук