• Дейност
  • ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ  ОТ УКРАЙНА   С ДИАБЕТ
Отборът на БА Диабет е готов за второто си участие в DIAEURO
С приятелска среща срещу тима на „Черноморец“- Бургас приключи подготовката за предстоящото участие на футболния отбор на Българска асоциация „ДИАБЕТ” в Европейски турнир по футбол в зала (футзал), който ще се проведе в Балатон – Унгария между 01-06 септември 2014г.
Българският отбор е с разширен състав и нови попълнения. На 1 септември жребият ще определи съперниците на нашите момчета. В първенството участват отбори от 16 европейски държави.
Това ще бъде второ участие на българския представителен отбор в Европейския турнир за хора с диабет DIAEURO. Спортното мероприятие дава възможност на Българска асоциация „ДИАБЕТ”, в качеството и на пълноправен член на Световната Диабетна Федерация - IDF, да изпрати свои членове - пациенти с добре контролиран диабет и спортни умения за участие в престижен международен турнир.
Създаването на футболния отбор е част от програмата на БА „ДИАБЕТ” за развитие на младежката секция към асоциацията и за привличане на млади пациенти. Целта е те да се включат в инициативи и програми за подобряване условията за активен начин на живот и устойчиво личностно развитие на хората с диабет в България. Физическата активност и спортът са важен елемент за поддържане на добър гликемичен контрол и избягване на рисковете от усложнения от заболяването.
Инициативата цели да постигне повишаване на информираността на обществото за заболяването „диабет“, да спомогне за откритото споделяне за заболяването и грижите за поддържане на гликемичен контрол, както и да се изправи срещу стигмата и дискриминацията. 
DIAEURO 2014 се провежда под мотото: SAME GAME, SAME PLAYERS! DON’T DISCRIMINATE!
БА Диабет във Фейсбук