Българска Асоциация Диабет е партньор за инициативата Spare a Rose, Save a Child на IDF


Българска Асоциация Диабет
е партньор за инициативата Spare a Rose, Save a Child в подкрепа на програмата Life for a Child на Международната диабетна федерация IDF, която осигурява животоспасяващи доставки на инсулин, медикаменти и обучение на деца с диабет от развиващите се страни.
Според доклад на  Международната диабетна федерация IDF липсата на достъп до инсулин е най-честата причина за смъртта на много деца с диабет.
В някои части на света, очакваната продължителност на живота на едно дете, което е развило диабет е по-малко от една година. Нека на този Свети Валентин се опитаме заедно да променим това.
Идеята на „Спести една роза, спаси дете“ е хората да купуват една роза по-малко за Свети Валентин и да дарят стойността за деца с диабет, които нямат осигурен достъп до животоспасяващия инсулин. През последните три години  кампанията е събрала  55 844 $, осигурявайки една година живот на над 1000 деца. Тази година кампанията се провежда от 1 февруари до 14 февруари, като целта и е да продължи да предоставя животоспасяващи доставки за децата в нужда по цял свят.
Ако решите, че искате да направите дарение, моля посетете:       www.sparearose.org/give
БА Диабет във Фейсбук