• Дейност
  • Среща с министъра на труда и социалната политика, относно проблеми произтичащи от Закона за хората с
Програма за здравословно хранене и Програма за Помощи от медикаменти...  на БАД 

Програмата за здравословно хранене в условията на живот с диабет на Българска Асоциация Диабет помогна през декември на 4768 души - членове на БАД - за правилно формиране на ежедневно меню на пациенти с диабет. А други 4892 души  получиха опаковка за един месец от специални витамини за диабетици по Програма Помощи от медикаменти и помощни средстваза подпомагане профилактиката на сезонни вирусни инфекции.
В края на годината в 52 населени места в цялата страна – градове и села - за различен брой хора с диабет – членове на сдружения на БАД -  се проведе програмата за здравословно хранене, с която БАД цели не само да подпомогне с качествени и здравословни продукти хората с диабет, но и да им даде пример за подходящите храни за здравословно хранене и поддържане на добър контрол на заболяването.
От Добрич през Монтана и околните Септемврийци, Чипровци, Бойчиновци, Мърчево, Бързия, Боровци, Замфирово, Медковец, Габровница, Превала, Копиловци, Брусарци, Оряхово, доставките се отправят  към Плевен, Гулянци, Долни Дъбник, Никопол, Дебово, Искър, Кнежа, Долна Митрополия, Горна Митрополия, Левски, Малчика, Градище, Дебелец, Павликени, Троян, Мизия, Селановци, Крушовица, Септември, Виноградец, Славовица, Асеновград, Завет, Баячево, Свиленград, Тополовград, Раднево, Стралджа, Етрополе, Своге, Сливница, Банско, Перник, Брезник, Радомир, Ракитово и  Ездимирци.

Програмата се изпълнява всяка година като доставките се извършват на ротационен принцип така че да бъдат обхванати всички сдружения и клонове на БАД. Цялата информация за програмата, която се провежда с Процедура по ЗОП, може да се види на страницата на асоциацията в раздел Профил на купувача.  
Вижте още:

БА Диабет във Фейсбук