• Дейност
  • Промени в законодателството свързани с регистрирането и дейността на ЮЛНЦ

Среща с експерта - с гост лектори проф Цветалина Танкова и Любомира Илиева

Каним ви на лятното издание от поредицата „Среща с експерта“. Този път неговият фокус ще бъде върху технологиите и ролята им в постигането на добър гликемичен контрол.

Ще обърнем внимание също и на грижата за емоционалното благосъстояние чрез подходящата психологическа подкрепа.

Лектори ще бъдат:

  •  Проф. Цветалина Танкова, ръководител на Катедра по ендокринология в Медицинския университет в София и Началник на Клиника по диабетология в Университетската болница за активно лечение „Акад. Иван Пенчев“, с която ще си говорим на тема: „Възможно ли е постигането на добър гликемичен контрол? Ролята на технологиите при контрола на диабета“

и

  • Любомира Илиева, психолог, фамилен терапевт и професионален диабетик,  с която ще си поговорим на тема Диагноза „диабет“ – кога да потърсим психологическа подкрепа? Време да се погрижим за емоционалното здраве”. 

Ще имаме и дискусионна част, в която ще споделим с вас личен опит на тема „Диабет – как да се справим с диагнозата? Пубертет, студентски години и майчинство“ с гости Росица Ханджийска и Екатерина Петрова от сдружение „Живей активно с диабет“.

 

Събитието ще се проведе на 27 юни, четвъртък от 17 ч в споделено пространство “Щрак” (https://www.google.com/url?q=https://maps.app.goo.gl/2dRrXSeWcf4NW9PZ6&source=gmail&ust=1718790237702000&usg=AOvVaw2a4QmkfQWGwvT89mC3_ZUq">https://maps.app.goo.gl/2dRrXSeWcf4NW9PZ6  ), ул Христо Белчев 3, гр София.

Помислили сме и за хората, които искат да присъстват, но няма да могат и сме предвидили излъчване на живо – изисква се регистрация на линка по-долу.


*Събитието е безплатно, но само с предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени - https://www.google.com/url?q=https://forms.gle/t6evRMV4NwrquHv2A&source=gmail&ust=1718790237702000&usg=AOvVaw1TkaWsDXlEKPHWzf8ecoQT">https://forms.gle/t6evRMV4NwrquHv2A

**Събитието е предназначено за хора с първи тип диабет.

*** Участието в Q&A сесията ще е достъпно за участниците на живо.
С пожелание на успешна и усмихната седмица,
екипа на сдружение  "Живей активно с диабет",

Росица Ханджийска 
Председател на УС на сдружение "Живей активно с диабет"
 Последвайте ни в IG/FB: @alwdiabetes
БА Диабет във Фейсбук