• Дейност
  • 50 години живот с диабет ( автор - д-р Адриан Стоев)

Безплатни изследвания за диабет

Безплатни изследвания за ДИАБЕТ
 
       По случай Международния ден на ДИАБЕТА - 14 ноември ежегодно се организират различни мероприятия за привличане на общественото внимание към проблемите в профилактиката, лечението, обучението, самоконтрола и превенцията от тежките усложнения на ДИАБЕТА ...!
       Тази година ДКЦ „Св. ЕВ. ЛУКА” (бившият диабетен център на град София), съвместно с фирма „Марвена” и пациентската организация Форум „ДИАБЕТ” - Софияорганизира БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ДИАБЕТ !
 
        В периода от 9 до 13 ноември 2009 г. в Кабинета за обучение и диетично хранене, ще се изследват ВСИЧКИ  ЖЕЛАЕЩИ ГРАЖДАНИ, като акцентът е върху рисковата група – близки на диабетици, лица с наднормено тегло и затлъстяване, с високо кръвно налягане, с висок холестерол и други ...!
       Поканваме всички, които попадат в рисковата група или имат някакви симптоми или притеснения за диабет да заповядат в ДКЦ „Св. Лука” при   диет-инструктор Галя Вутова,    по следния график :
 
  • Понеделник, сряда и петък - от 8.00 до 13.00 часа ;
  • Вторник и четвъртък - от 14.00 до 18.00 часа.
 ЗАБЕЛЕЖКА: най-добре е изследването за кръвна захар да се прави :
  • или на гладно, което означава сутрин след 10-12 часово нощно гладуване, а също и след като са минали 4 часа от закуска или обяд, съдържащи въглехидрати храни /захар, хляб, картофи, ориз, тестени изделия, шоколад, сладкиши и др./ 
  • или 2 часа след нахранване със споменатите въглехидратни храни, защото тогава кръвната захар е най-висока!
 
 
       Много е важно ДИАБЕТЪТ да се открие навреме, за да може пациентът да се предпази от коварните и безсимптомни усложнения на това социално – значимо заболяване !!!

        *** Инициативата е отворена и в нея могат да се включат фирми, организации и всички, съпричастни към проблема!
 
БА Диабет във Фейсбук