• Новини
  • Спортни игри за хора с диабет

Спортни игри за хора с диабет

Уважаеми  ПРИЯТЕЛИ,

 

    Българска Асоциация "ДИАБЕТ",  с партньорството на спортен клуб „Левски” – София, „ОЗИ ГРУП И КО”, Българска Телеграфна Агенция, организира І-вите „НАЦИОНАЛНИ СПОРТНИ ИГРИ ЗА ХОРА С ДИАБЕТ" в България и в целия свят.

Те ще се проведат на 30 октомври 2010 година от 10 часа на плувен комплекс "Спартак".  В тях могат да вземат участие ВСИЧКИ желаещи хора с диабет от цялата страна дошли на събитието. Ще бъдат проведени състезания  по следните спортове - плуване, шахмат, тенис на маса, дартс (стрелички), ходене на определена дистанция (1 - 2 км.)  Победителите ще бъдат наградени с предметни награди - глюкомери, тестове за самоконтрол, диетични храни и др...  Всички участници ще бъдат изследвани за кръвна захар и кръвно налягане от специален лекарски екип  БЕЗПЛАТНО !

 

Състезанията няма да затруднят никого ! Те ще се проведат в няколко възрастови групи,  ще има разделение и по пол. На сайта е публикувана Наредбата и Програмата за състезанията...!

 

Всички желаещи да участват в състезанията трябва да вземат от личния си лекар (до 3 дни преди състезанието) медицински документ, за участие в състезание. Те трябва да се регистрират ПРЕДВАРИТЕЛНО най-късно до 25 октомври в офиса на БАД – по имейл или по телефона (с трите имена, възраст, селище, и в кои спортове искат да участват). Всички диабетни сдружения ще им оказват съдействие за това..! Задължително всички участници трябва да ПОТВЪРДЯТ своето участие и преди самото състезание  от 9.00 до 9.45 часа при съдийските комисии на място.

 

С кратка музикално-артистична програма ще ни поздравят известни певци и артисти! За децата на участниците и най-малките деца с диабет  ще се грижи известният артист Николай Николаев (Бате Николай). Гости на мероприятието ще бъдат известни публични личности, спортисти, артисти, официални представители на държавни органи и организации, имащи отношение към проблемите на хората с диабет.

 

Организаторите на игрите ще осигурят за всички участници безплатна храна, напитки и обяд за всички участници!

 

Очакваме много хора с диабет да дойдат, да участват, да се запознаят и обменят опит за по-добър контрол над ДИАБЕТА!  Важен фактор в лечението и превенцията на диабета е спорта!

Заедно сме по-силни!!!

 

За повече информация се обадете в офиса на БАД на телефон -  02 9310779


С уважение:  д-р Адриан  Стоев  (председател на БАД )

БА Диабет във Фейсбук