ПоздравлениеППНовогодишно поздравление на Президента на IDF до всички асоциации - членки на МДФ.
Скъпи приятели,

Отиващата си година ни дава възможност да направим равносметка, поглеждайки назад към всички наши изпитания и постижения през изминалите дванадесет месеца , преди да се подготвим да посрещнем предизвикателствата на новата година пред нас.  А 2011 година беше изключителна!

Това беше година, през която беше постигнат голям напредък към истинска промяна по отношение на диабета, година, през която диабетът беше изваден на светло  пред световните лидери на първата по рода си среща на върха под егидата на ООН в Ню Йорк по  незаразните заболявания. Днес ние посрещаме бъдещето въоръжени с повече от  просто надежда, защото през изминалата година ние подсигурихме твърдия политически ангажимент, скрепен с подписите на тези световни лидери под формата на официална политическа декларация на ООН за мерки срещу цялата съвкупност от проблеми, подхранващи и изострящи превръщащата се в епидемия заболеваемост от диабет .
С публикувания впоследствие от IDF глобален план за действие по отношениена диабета,нашите застъпници по целия свят ще разполагат с насоки за предприемане на  действия,  които ще имат положителен ефект и  ще дадат по-светло бъдеще на милиони хора и общности по света. 
Подготвяйки се за работата, която ни чака, нека не забравяме, че ние виждаме толкова ясно и толкова далече напред, защото ние сме стъпили върху гиганти. Аз имах огромната чест и за мен беше удоволствие само преди няколко дни да отдам официално почит на бившите президенти на IDF по време на световния диабетен конгрес в Дубай пред представители от всички краища на света и хиляди доброволци, които превърнаха IDF в едно семейство. Нашата сила и нашият авторитет днес, са плод на техните огромни усилия и на тяхната отдаденост на каузата на диабета.
За мен сега е чест и удоволствие да поздравя безбройните „диабетни” герои  в различни общности по света - тези, които успяват да управляват своя диабет, тези които помагат на други хора с диабет и тези, които като мен, служат на Федерацията. Тази година Световният Ден на Диабета беше честван във всичките ни седем региона от най-голям брой хора досега. 14 ноември беше още веднъж ден, в който диабетът беше в центъра на вниманието на международните медии и общественото съзнание навсякъде по света - от Ливърпул до Лусака. Конгресът в Дубай беше впечатляващ – истинска световна среща с над 15 000 участници, безупречно организирана в една впечатляваща атмосфера. Отправям специалната си благодарност към тези, които работиха здраво, за да стане Световният Диабетен Конгрес на 2011 година най-големият и най-успешният досега. Където и да се намирате сега, надявам се да отделите един миг и да се присъедините към моята виртуална наздравица за нашето минало и за нашето бъдеще. През 2012 година и годините след нея, нека светлината на надеждата свети още по-ярко за милионите хора, които живеят с диабет и за тези, които са в риск, където и да живеят те.
Благодарение на вас, ние ще останем едно семейство, свързано с тази надежда, заедно срещу диабета.

Искрено Ваш:
Проф.Жан Клод Мбаня-Президент на IDF

БА Диабет във Фейсбук