Безвъзмездни консултации за хора с кардиологични проблеми ще се провеждат всеки петък в Токуда до края на август,
съобщиха от болницата. Прегледите са посветени на контрола и профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.
Прегледите ще се извършват от водещите лекари със значителен опит в областта на инвазивната кардиология, ехография и ритмология от Клиниката по Кардиология в Токуда.

Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4646, 02/403 4912, 02/403 4000.

Високите температури през летния сезон са предпоставка за зачестяване на оплакванията, свързани със сърцето и кръвното налягане.

"Препоръчва се предпазване от прегряване, от продължително излагане на слънце в обедните часове и от тежки физически усилия при високи температури", предупреждава д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в болницата.

Профилактичните прегледи имат съществена роля за наврeменното диагностициране на рискови пациенти с установено високо кръвно налягане, наднормерно тегло, диабет, исхемична болест на сърцето, както и за последващото следене на състоянието им с повишено внимание.

В световен мащаб ръстът на сърдечно-съдовите заболявания започва да се овладява, благодарение на усъвършенстването на инвазивната кардиология, честото посещаване на профилактични прегледи и дългосрочното проследяване на състоянието на пациенти с установен катдиологичен проблем.

От безплатните прегледи всеки петък до края на август могат да се възползват всички, които имат кардиологични оплаквания или съмнения, както и всички, които желаят да проверят състоянието си.

Пациентите с поставена диагноза е необходимо да носят цялата си налична медицинска документация.
 
БА Диабет във Фейсбук