ДИАЕУРО - 2015

Усилена подготовка за участие на футболния отбор на Българска Асоциация „ДИАБЕТ” в Европейския турнир по футбол в зала (футзал), който ще се проведе в Клуж – Румъния , между  19-26 юли 2015г.
Това ще бъде трето участие на българския представителен отбор в Европейски турнир за хора с диабет DIAEURO. Спортното мероприятие дава възможност на Българска Асоциация „ДИАБЕТ”, в качеството й на пълноправен член на  IDF, да изпрати свои членове - пациенти с добре контролиран диабет и спортни умения -  да участват в престижен международен турнир. Подготовката и участието в турнира е част от инициативите на Асоциацията за повишаване информираността относно оптималния контрол и лечение и за подобряване възможностите за активен живот, професионална и личностна реализация на младите хора с диабет в България.
За участие в първенството по футбол в Румъния, обновеният и подсилен състав на отбораот 5 играчи +5резерви, разработва под ръководството на треньора К.Илиев, стратегия за достойно и силно представяне. След тренировъчен лагерпрез месец декември в Габрово са планирани контролни срещи и тренировки в Стара Загора в началото на април и контролни срещи и тренировки в Русе през май.
Всички играчи тренират ежедневно по родните си места. Младите хора с диабет от отбора са от различни населени места в страната, което прави още по-ценно участието им в тази международна инициатива, с оглед споделяне и разпространяване на добрите практики и полезния опит, който ще придобият от лагера и състезанието в Румъния.
Да им пожелаем успех!

БА Диабет във Фейсбук