Устройство за подаване на инсулин Calibra 
От Джеймън Куон и Адам Браун

Ultra-тънкият пластир поддържа удобно дозиране за инсулин в хранене; носещите го просто удрят два бутона едновременно, за да доставят 2 единици наведнъж; придобит от CeQur, тъй като J & J оставя диабетни устройства
The OneTouch Via - по-рано наречен "Calibra Finesse" - е дългоочаквано устройство за доставка на инсулин, което ще бъде пусната в средата на 2019 г. в американските аптеки. Този вълнуващ продукт има потенциал да направи по-лесно и по-дискретно инсулиновото доставяне, което в крайна сметка дава на хората по-добър инструмент за управление на кръвната захар след хранене. DiaTribe следи този вълнуващ продукт от 2010 г. насам! Джонсън и Джонсън продадоха устройството на CeQur, който сега възнамерява да поеме производството и да го пусне под ново име през следващата година.

Супер тънкото пластмасово устройство е предназначено за дискретно поставяне на болус инсулин преди хранене. То се носи на кожата до три дни и може да съхранява до 200 единици хбърз инсулин (Humalog, NovoLog, Fiasp), с който ползвателят може да постави болус с две  стъпки - като просто кликне върху двата бутона отстрани на устройството.  Устройството  вече е разрешено за употреба при хора с диабет тип 1 и тип 2.
В ADA 2018 изследователите представиха 44-седмично проучване на 278 души, сравняващо дозиране на инсулин при хранене с традиционни писалки спрямо устройството Calibra. Участниците от тип 2 предпочитат Calibra над традиционната писалка за инжектиране, тъй като устройството  позволява удобно, дискретно болусиране (например през дрехи). И двете групи са имали сходно големи намаления на A1C: от началните A1C нива от 8.6%, и двете групи завършиха проучването на 7.0%. Двете групи също имат сходни резултати за времето в диапазона (70-180 mg / dl): времето на групата Calibra нараства до 74% (+6,2 часа на ден) и се увеличи до 75% (+7,9 часа на ден). По-специално, 91% от доставчиците на здравни услуги, анкетирани в това проучване, предпочетоха Calibra за инсулинови писалки за хранене за пациентите от тип 2. (Тип 1 могат да използват устройството, но те не са проучени тук.)

Устройството Calibra е с дебелина само една четвърт инч, дълги два сантиметра и широк 1 инч.
Силна точка за продажба на устройството Calibra е, че той е изцяло механичен - няма електроника, контролер или дисплей. Това означава, че ще бъде по-икономично от това, че няма да носите напълно оборудвана помпа и ще се предлага в аптеките. За болус, потребителите просто натискат два странични бутона едновременно.
БА Диабет във Фейсбук