Световен ден за борба с диабета: Сестрите правят разликата

Очаквайте скоро: нов онлайн кратък курс за ролята на педагога по диабет

Световният ден за борба с диабета (WDD) е най-голямата в света кампания за повишаване на осведомеността за диабета, водена от Международната федерация по диабет (WDD). Темата тази година е „Медицинската сестра и диабетът“ . Кампанията има за цел да повиши осведомеността относно решаващата роля, която сестрите играят в подкрепа на хората, живеещи с диабет. Тъй като броят на хората с диабет продължава да нараства по целия свят, ролята на медицинските сестри и други здравни специалисти става все по-важна при управлението на въздействието на състоянието.

Като част от своите дейности по WDD 2020, IDF ще стартира нов онлайн кратък курс в IDF School of Diabetes относно ролята на педагога по диабет . Този нов курс ще помогне на медицинските сестри и други здравни специалисти да подпомогнат ефективно хората с диабет и да популяризират здравословния начин на живот и самоуправлението, за да постигнат оптимален контрол на състоянието.

 

Курсът, достъпен само на английски език, ще бъде безплатен за ограничен период от време . Учащите, завършили курса, ще спечелят един европейски CME кредит.

 

Курсът ще бъде достъпен през първата седмица на октомври . Повече информация за съдържанието и как можете да помогнете за популяризирането на курса сред други здравни специалисти ще бъде предоставена около старта.

Научете повече за кампанията за Световния ден на диабета и следете за допълнителни актуализации!

Образователен екип на IDF

НАУЧЕТЕ КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА С ДИАБЕТ РАЗБИРА И УПРАВЛЯВАТ СЪСТОЯНИЕТО С НОВИЯ НОВ ОНЛАЙН КРАТКИ КУРС РОЛЯТА НА ОБУЧИТЕЛЯ ПО ДИАБЕТ

БА Диабет във Фейсбук